Capture

Bogota heeft jaren moeten lijden aan drugs, criminaliteit en corruptie. Na 2020 nam het plotseling drastisch af en begon te stad zich positief te ontwikkelen.
Het is 2050 en Bogota is nog volop in ontwikkeling. In 30 jaar tijd is er al veel veranderd. Er zijn geen auto’s meer in het centrum en de auto’s die er zijn, zijn vervangen door elektrische. Daarnaast is er een goed metrosysteem en wordt er veel gebruik gemaakt van de fiets. De stad draait bijna alleen nog maar op groene energie en vrijwel elk huis/gebouw is voorzien van zonnepanelen. De straten van Bogota hebben veel meer natuur gekregen en zijn schoner. Echter gaat dit redelijk langzaam in vergelijking met sommige andere landen, omdat Bogota in het verleden natuurlijk andere dingen aan het hoofd had.
De criminaliteit, en dan vooral de drugskartels, zijn vrijwel verdwenen. Het is veilig op straat en de politie is niet meer corrupt. De regering is opgefrist en heeft een nieuw beleidsplan opgesteld dat zijn vruchten afwerpt.
Maar in Captured is niets wat het lijkt…
Sara, geboren en getogen in Bogota, verhuist in de beginperiode van de ontwikkelingen van de stad naar New York voor haar studie journalistiek. Door het grote succes op school en stage krijgt ze een baan aangeboden en blijft ze in New York als journalist.
In 2050 krijgt het bedrijf waar Sara werkt een opdracht om een artikel over de ontwikkelingen in Bogota te schrijven. Sara is natuurlijk de aangewezen persoon die dit mag schrijven, omdat ze daar vandaan komt en haar persoonlijke ervaring erin kan verwerken.
Uitgerust met PAW (Personal Assistant Writer), Sara’s AI side-kick, vertrekt ze naar Bogota om onderzoek te doen voor het artikel. In Bogota verblijft ze bij haar ouders.
Op een dag besluit ze de stad in de avond te onderzoeken om het avondleven mee te maken. Die avond op een plein in Bogota komt ze erachter dat in de donkere schaduwen van de stad illegale praktijken gebeuren. Niets is wat het lijkt en de burgers en de wereld worden voor de gek gehouden.
Door op de juiste plek op het juiste moment te zijn komt ze achter het masker van Bogota. Ze ziet in steegjes de politie en drugscriminelen samenwerken om het drugsafval te verbergen. Sommige burgers blijken hier toch van te weten, maar houden het geheim omdat ze bang zijn voor de consequenties.
Na rondvragen, afluisteren en bespioneren komt Sara erachter dat de regering samenwerkt met de drugskartels om door middel van drugsgeld de stad te laten groeien. De regering is dus toch nog corrupt, maar gebruikt het geld voor een goed iets.
Sara komt voor een dilemma te staan. Als ze dit verhaal uitbrengt exposeert ze de regering en zal Sara beroemd worden voor haar heldendaad. Maar de kans dat het daarna weer slechter gaat met de stad is groot.
Als Sara het verhaal niet uitbrengt zal de stad blijven groeien en zullen haar vrienden en familie in Bogota gelukkig blijven. Maar de manier waarop het gebeurd… kan Sara daarmee leven?
 

Wil je de game zelf spelen? Dat kan HIER