GRAFISCH

 

GRAFISCH

 

Echo

ECHO is een video die ik gemaakt heb nadat ik voor het eerst echt met het muziekprogramma (DAW) Ableton aan de slag ben gegaan. Ik ga me verder verdiepen in Ableton omdat ik het fascinerend vind wat je er allemaal mee kan doen.

Breda

De opdracht was: Ontwerp een sprekend kernachtig beeld
waarin je een uitspraak doet over Breda. 
Breda is mysterieus: je ziet normaal alleen Breda hoe je het kent. Maar als je dieper kijkt zie je een stuk meer. Denk hierbij aan bouwvallen, bouwplaatsen, leegstaande velden etc. Voor mij is dat heel interessant omdat ik al mijn hele leven in Breda woon en altijd al nieuwsgierig geweest ben naar locaties waar je eigenlijk niet mag zijn. Er hangt altijd een sfeer van spanning en mysterie om zo een locatie en dat maakt het zo speciaal. Dit soort plaatsen vind ik perfect om met vrienden op avontuur te gaan als het bijvoorbeeld nacht is. Maar ook om zelf foto’s te maken van de oude en vervallen gebouwen.
Als ik langs een bouwplaats kom kijk ik altijd even door de hekken naar binnen wat er allemaal te zien is, en of ik mogelijk op dat terrein zou kunnen komen. Het gevoel om stiekem naar binnen te glippen om iets spannends mee te maken en nieuwe dingen te ontdekken heeft me vooral op het idee gebracht. Maar als je op zo een locatie bent houd je altijd in je achterhoofd dat politie of beveiliging gebeld kunnen worden en dat je daardoor problemen krijgt. Dit zorgt voor een groot deel voor de spanning ervan. Het verboden Breda!
Daarnaast is de exclusiviteit van zo een mysterieuze plek ook belangrijk. De enige die eigenlijk toegang hebben zijn de mensen die er werken, de rest komt daar in principe niet. Daardoor heb je ook het idee dat je iets doet wat niet veel andere gedaan hebben als je het lukt om binnen te komen op zo een locatie.
Door deze opdracht heb ik een hoop plaatsen ontdekt die ik anders waarschijnlijk nooit te zien zou krijgen. Wie dit beeld het meeste aanspreken zijn waarschijnlijk de mensen die ook geïnteresseerd zijn in dit soort geheimzinnige locaties. Na wat googlen kwam ik erachter dat er een hoop mensen aan “Urbex” doen. “Urban exploring, afgekort urbex of UE, is het bezoeken, fotograferen en documenteren van infrastructuur gemaakt door de mens, meestal verlaten gebouwen of niet openbaar toegankelijke locaties.” Er is dus al een hele community die dit zeer interessant vind.
Hieronder zie je een serie ontwerpen die ik gemaakt heb bij de uitspraak Breda is mysterieus. De ontwerpen heb ik gemaakt met foto’s die ik door heel Breda gemaakt heb. De eerste is mijn uiteindelijke ontwerp.
 

TYPOGRAFISCHE EXPRESSIE

Bij deze opdracht was het de bedoeling dat je de betekenis van een quote op een nieuwe manier uitdrukt. Dit is op twee manieren gedaan. Bij de eerste manier is het typografisch uitgedrukt. Bij de tweede door middel van een object. Mijn quote was “progress is impossible without change and those who cannot change their minds cannot change anything”. 

typografisch

Object