Film & Story

S3.0

Het project S3.0 is de eerste muziek video die ik gemaakt heb, voor een vriend. Voor dit project heb is de ‘LED INFINITY DODECAHEDRON’ gebruikt. Daarnaast ben ik op pad gegaan om buiten video’s op te nemen. Ik heb heel veel geleerd over Adobe Premiere Pro. Vooral veel nieuwe effecten en hoe je het beeld aanpast aan het geluid. De video is heel abstract en er is veel inspiratie van de artiesten Max Cooper en Kevin Mclaughlin gekomen.

Fixed timeline

Samen met een groep studenten hebben we een one minute short film gemaakt met het thema tijdreizen. 
Hiervoor heb ik alles gedaan tot betrekking van de cinematografie van de video. Hier heb ik enorm veel van geleerd over film maar ook samenwerken. Ik heb fotografie al een tijd als hobby waardoor ik cinematografie ook heel interessant vind. Daarnaast heb ik meegeholpen met het bedenken en schrijven van het verhaal. 
De film is gebaseerd op een fictioneel tijds paradox; de bootstrap-paradox. 

Trust fall

De short film “Trust Fall” is samen met twee vrienden gemaakt. Hiervoor heb ik geregisseerd en gefilmd. Daarnaast hebben we samen het verhaal geschreven en de shotlists gemaakt voor de film. Hiervoor is veel onderzoek gedaan over bijvoorbeeld color grading en camera bewegingen.
Wat is een thrustfall?
Het volledig weg geven van de controle en die controle toevertrouwen aan iemand anders. Een interessant concept.
Het verhaal gaat over Jade een 4e jaars student op CMD. Jade is een onschuldig meisje dat al 4 jaar vrolijk rond huppeld op CMD breda. Haar beste vriend (en enigste) is Jason, een persoon die graag de grenzen opzoekt van de fysieke en natuurkundige ruimtes binnen het “designschap”. Hij wilt dit tot de ultieme proef stellen. Een Trustfall, waarin hij hoopt de totale vrijheid te bereiken door niet opgevangen te worden en alleen maar geleid te worden door
de krachten van de aarde, het lot of God. Het maakt hem niet uit, het gaat hem om het compleet loslaten van controle in de hoop dat op die manier de ultieme vrijheid ontstaat en daardoor het ultieme creatieve proces. Jade heeft gemerkt dat Jason in die 4 jaar steeds extremer en radicaler is geworden. Hij zoekt simpelweg naar antwoorden en Jade is altijd bij hem gebleven.
De plot-twist staat onder de video uitgelegd. Kijk natuurlijk eerst de film. Als je je muis op het blauwe tekstvak beweegt kun je het lezen.
De wending.
Jade heeft eigenlijk last van psychische problemen, je zou haar voor gek kunnen verklaren maar er zit een diepere laag in dit meisje. Jade is intelligent, ziet er goed uit en ze is een dromer maar Jade is ook sceptisch, conflictvermijdend en ze is een einzelgänger. Jade is geniaal gestoord. Maar Jade zou dit nooit kunnen accepteren, Jade ziet zichzelf als een goed en onschuldig persoon. 
Jason bestaat niet. De persoon die haar heeft overtuigd om te springen bestaat gewoon niet. Het was Jade altijd zelf al, alles wat Jason dacht en deed was gewoon de donkere kant van Jade die ze heeft bedacht in de vorm van Jason. Jason was haar alter ego in een bedacht persoon.
Ze gebruikt de fundamentele attributiefout op een extreme manier om zichzelf te behoeden van haar slechte kant zodat ze er altijd van overtuigd zal zijn dat zij “goed” is.